vrijdag 5 augustus 2011

31. 4 de race te Zolder 1 augustus 2011

Zondagavond vertrokken we vol goede moed richting circuit zolder.
Toen we eraan kwamen was ons plaatsje al gereserveerd door de mannen van het cronicteam, echte concurrenten hé :-)
Die avond hebben we nog wat bijgepraat en zijn op een redelijk uur gaan slapen zodat we fris aan de race konden beginnen.
Alhoewel fris ?
Benny was klaar om te gaan slapen en legt zich neer op zijn bed in de caravan , en plots AAAAAAAAAA, miljaar ik ben door iets gestoken , hij schiet recht en krakt door het bed, alsof dat nog niet genoeg was , viel hij met zijne andere schouder tegen de hoek van het aanrecht.
Wij roepen, waar is da beest , waar is da beest......en het bleek wel een wesp te zijn

die evenzeer versuft op de grond lag als wij versuft waren van het lachen .
Tegen dat wij wakker waren was Benny al naar de keuring geweest, deze keer zonder kuipen , omdat ze ook de koelvloeistof moesten controleren , het mocht allleen water zijn, zelfs geen engine ice .
Dus onze oude rabbi was in orde .

benny nam de eerste helft van de quali voor zijn rekening en we lagen goed geqwalificeerd.nl op de 10 de plaats.


Onze Jef nam over en ondervond dat de banden toch niet meer dat waren en omdat de meeste hun snelste piloot het 2 de stuk van de quali laten rijden, waren we uiteindelijk 26 ste geqwalificeerd.

 Onze Jef was ook wat vroeger binnengekomen want hij had zwarte vlag gekregen:

 teveel  lawaai .
95 is de toegelaten norm en wij hadden 95.2, dus dat was opletten dat het niet nog eens zou gebeuren want dan was het gedaan. 2 x zwart is stoppen met racen  en dat wilde we zeker niet.
Tijdens de middagpauze werd er besloten om met nieuwe banden te vertrekken  , onze tankman en  tamara hebben ze goed ontvet, dus dat was in orde .
S middag zijn ze zelfs nog eens naar Felix en Jos gereden om iets aan de uitlaat te laten doen, maar omdat de tijd zo kort was , ging dit moeilijk en hebben ze de db killer nog wat properen te plooien , want dat zou naar het schijnt ook iets helpen.

Eindelijk waren we klaar, nog wat afwachten en om 14.30 u konden we langzaam gaan opstellen.

Onze rijders zagen het goed zitten, en den ene zei tegen den andere , we gaan ervoor.

We waren en weer zeker van dat het de goede kant zou uitgaan en dit bleek volgens de waargenomen tijden ook te kloppen want onze Jef was al van de 26 naar de 15 de plaats geklommen in dik een half u.
Plots komt Steven af en doet teken dat het over is ...........even verbaasd, ongeloof en weet nog niet welke gevoelens er toen allemaal door ons gingen...........Maar  het was zo , 2 DE X ZWART..

.......we lagen uit de race, en dat met 95.1 db .Het leek wel of er een donkere wolk boven onze heldere hemel verscheen, dit was het einde voor ons

Op zo een moment voel je onmacht, woede enz , maar je kan het niet uiten, want je kan op niemand kwaad zijn, dit zijn nu eenmaal de regels , maaromdat onze oude rabbi er nooit last van gehad heeft, komt het harder aan.
Ergens probeert men dan nog positief te denken, je haalt vanalles naar boven om mekaar een beetje te troosten , maar elk troostend woord werd weerlegt, bv als we nu gevallen waren...lagen we der ook uit.
...maar....dan was t onze eigen schuld geweest .
Na wat met de tranen in de ogen te hebben gestaan werd er langzaam een eerste pintje boven gehaald.
Verdomme we waren zo goed op weg, dit had een mooie uitslag kunnen worden .
Onze maten van het cronic hadden ook problemen met hun motor, maar joost heeft nog zo een 2 u 15 gereden , diene heeft zich nog geamuseerd , en met zijn tankbeurt nog voor hilarische toestanden gezorgd.

s avonds hebben we nog gezellig bijeen gezeten aan de otobar , en op sommige momenten kwam de teleurstelling nog even boven ,

 maar door de stimulatie van de ene werd de andere weer vrolijk :-)

Ook hebben we nog wat verbroederd met James en zijn Engels team

Het is nu al een paar dagen geleden , en soms denk ik er nog aan, aan die stom zwarte vlag, maar ja , niks aan te doen
Uiteindelijk zijn we in het eindklassement van de 8 ste naar de 12 de plaats gezakt ( tja 0 punten hé ).
Zijn vollebak een oplossing aan het zoeken dat dit ons NOOIT meer overkomt....en kijken nu vooral uit naar de 8 uren race , en die gaat ons dubbel punten geven ...............komen we terug in de top 10.....jaa, daar gaan we voor