woensdag 13 februari 2013

46.Het seizoen 2012 (deel 4)

4 de race 16 augustus assen 
We waren al een paar daagjes voor de race vertrokken naar assen. Alleen het vertrek op zijn eigen was al een groot avontuur. Onze maten Paul en Jos hadden hun caravan niet meegenomen en dus hadden we besloten , dat ze onze wel kon slepen. Buiten dat ze kms waren omgereden en bijna een bekeuring hadden voor onze caravan zijn we allemaal goed ter plaatse gekomen.
We hadden ons netjes geinstalleerd: wij naast onze maten cronic racing team :-)
En zo konden we al wat oefenen, en het zou zeker niet de bedoeling zijn van overal 50 te rijden .
Na 2 dagen trainen hadden we een rustdag ingelast , dit kwam zeker goed uit want dan konden we gaan supporteren voor de + 600 , die reden de dag voor ons dus .Het was ook een zeer spannende wedstrijd en aangenaam om te zien , en zeker ook omdat het Britisch revenge team meereed, Een team bestaande uit rolstoelpatienten dat de NBC meereed , super gewoon.
En de volgende dag was het dus onze beurt
Benny vertrok als eerste , het was nog frisjes en de banden moesten nog ingereden worden , de tweede quali was aan onze jef en alex nam de 3 de voor zijn rekening.
Uiteindelijk hadden we een 9 de startpositie.
Alex voelde zich niet goed op de motor daar hij een paar dagen ervoor een crash had meegemaakt en hij reed liever niet mee. In alle haast hadden we onze nicky, de mecanieker nog kunnen overhalen om mee te rijden,
Onze Jef vertrok als eerste, en het werd van begin af aan spannend, want na een tijdje was het afwisselend 1 en 2 , natuurlijk samen met Paul van t cronic.

 Zo is het al een paar wedstrijden gegaan , en dat is zeer aanegnaam om te zien , en tegelijkertijd dubbelzinnig, je gunt hun natuurlijk een zeer goede plaats , maar ons ook .
Maar het noodlot gooide weer roet in de wedstrijd. Een gedubbelde had Paul er onder uit gekegeld, en alsof onze Jef dit niet kon weerstaan, werd hij er ook vanaf gereden. Natuurlijk konden ons team en cronic er niets aan doen. Cronic had nog meer tegenslag want Paul was gekwetst, terwijl wij alleen materiele schade hadden die we met wat hulp konden maken. Toen de moto klaar was vertrok Benny, en zoals afgesproken stond nicky startklaar om de laatste stint over te nemen. Omdat Benny de verloren tijd toch langzaam inhaalde zat de kans er in om toch de top 3 te halen en toen begon de stress. Er werd vanalles door mekaar geroepen , dan reed die mee , dan die , ik kon er zelf niet meer aan uit. de keuze was gemaakt ,

Benny zou als hij binnenkwam zeggen wie maar moest gaan rijden. Toen het uiteindelijk zover was en Benny arriveerde werd hij eigenlijk verast door zoveel vragen , daarbij kwam nog dat hij snel een beslissing moest nemen en zodoende reed onze Jef de 3 de stint. Naderhand bleek dit toch een teleurstelling geweest te zijn voor Nicky en we hebben er alleen maar door geleerd. Volgende keren houden we ons aan de afspraken die in het begin van de wedstrijd gezegd zijn, al komt nen Pedrosa zich aanbieden om mee te rijden :-)

Uiteindelijk zijn we het 8 ste geeindigd , wat toch ondanks de tijd die we verloren waren bij de val , zeer goed was. Zelfs onze tankman Pé werd er weer vrolijk van

Geen opmerkingen:

Een reactie posten